Image

Vasakronan hyr ut till vårdföretag

UTHYRNING Äldrevårdsföretaget Kavat Vård AB och Vasakronan har tecknat ett tioårigt avtal om nya lokaler för vård och omsorg på Östermalm i Stockholm. Kavat hyr cirka 3 450 kvadratmeter i kvarteret Älgen, lokaler som ska byggas om till lägenheter för äldrevård och omsorg.
Publicerad den 11 Mars 2009

I december öppnar Kavat Vård det helt nya vård- och omsorgsboendet Brahem på Brahegatan 47 i Stockholm. Arbetet med att konvertera de tidigare kontorslokalerna till 64 mindre lägenheter, lokaler för gemensamt kök och samlingsutrymmen inleds i mars och ska vara färdigt i december 2009. Vasakronans investering uppgår till cirka 45 miljoner kronor.

- Vi är glada att tillsammans med en erfaren vårdgivare kunna bidra till att utveckla kvalitativa vårdlösningar för äldre i ett mycket centralt läge, säger Sven-Göran Svensson, regionchef för Vasakronan i Stockholm.

- Den nya lagen om valfrihet (LOV) innebär att äldre som beviljats vård- och omsorgsboende själva kan välja var de vill bo. Vårt nya äldreboende Brahem kommer att utformas med höga krav på interiör, service och tilläggstjänster säger KavatVårds vd Catharina Tavakolinia.

Kavat erbjuder heldygnsomsorg i moderna vårdboenden med olika inriktning, anpassade och utformade för äldre. Kunderna är äldre personer med rätt att välja boende. Boenden finns i Stockholms län i de kommuner som infört valfrihetsreformer och ersättningar baserade på kundens vårdbehov. Kavat Vård AB har sedan tidigare ramavtal med Stockholms stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige