Image
Ica, Serneke och Lansa samarbetar om ett hållbart blandstadskvarter i Lund.
Ica, Serneke och Lansa samarbetar om ett hållbart blandstadskvarter i Lund. Bild: Ica Fastigheter

Utvecklar hållbart blandstadskvarter i Lund

Bygg/Arkitektur I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 20 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett projekteringsavtal med Serneke Sverige, samt en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av bostäderna.
Publicerad den 8 April 2021

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med Serneke Sverige och Lansa Fastigheter i Brunnshög. Nu ser vi fram emot att förverkliga ett modernt och hållbart kvarter med fokus på människorna som kommer att bo och leva här, säger Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter.

Ica Fastigheter har tecknat avtal med Serneke Sverige om fortsatt projektering av de kommersiella ytorna och bostadsdelen. Fastigheten kommer efter byggstart att delas i två fastigheter via tredimensionell fastighetsbildning. Ica Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten och Lansa Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva bostadsfastigheten med tillträde vid färdigställandet. Färdigställandet av Ica-butiken, övriga kommersiella ytor samt bostäder beräknas till årsskiftet 2024/2025.

– Detta är det första pågående projektet där Ica Fastigheter agerar byggherre för såväl kommersiella delar som bostäder, och är en unik lösning i Brunnshög då vi ser stora fördelar med att ta ett helhetsansvar för projektets genomförande, säger Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram som utvecklats tillsammans med Lunds kommun.

– Det är ett spännande projekt som vi är väldigt glada över att arbeta vidare med i samverkan med Ica Fastigheter. Samarbetet har startat på bästa sätt och vi ser fram emot ett givande projekt tillsammans. Extra tillfredsställande är det fokus på hållbarhet som finns i projektet samt att få fortsätta i arbetet med att utveckla området Brunnshög, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

– Brunnshög är en innovativ stadsdel i Lund där vi redan har ett spännande projekt igång med 82 hyreslägenheter. Det känns roligt att nu kunna ge fler människor möjlighet att bo tryggt och hållbart i Brunnshög, säger Lansa Fastigheters vd Claes Malmkvist.

– Projektet stämmer bra överens med vår vision att bygga fastigheter med stort miljöfokus i regioner med stark tillväxt. Vår ambition är att bygga trygga hem för stolta hyresgäster, vilket kommer att återspeglas tydligt i projektet, säger Lansas projektchef Ulrika von Wachenfeldt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige