Image

Tobin köper bostadsutvecklingsfastighet i Uppsala

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om att köpa en fastighet i centrala Uppsala. Projektet omfattar totalt cirka 6 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av bostadsanvändning i befintlig detaljplan. Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor.
Publicerad den 16 November 2016
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Fastigheten drivs idag som hotell, en verksamhet som avvecklas vid årsskiftet vilket öppnar för möjligheten att skapa mycket attraktiva bostäder i absolut toppläge i Uppsala.

– Vi har länge följt utvecklingen i Uppsala, det är en mycket intressant marknad för oss. Det här är ett unikt projekt beläget i de populära Linné-kvarteren i de mest centrala delarna av Uppsala, vilket gör det idealiskt för oss ur ett utvecklingsperspektiv, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

Säljarens rådgivare har varit Newsec.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige