Image

Tobin köper bostadsutvecklingsfastighet i Uppsala

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om att köpa en fastighet i centrala Uppsala. Projektet omfattar totalt cirka 6 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av bostadsanvändning i befintlig detaljplan. Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor.
Publicerad den 16 November 2016
Annons
Image
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Fastigheten drivs idag som hotell, en verksamhet som avvecklas vid årsskiftet vilket öppnar för möjligheten att skapa mycket attraktiva bostäder i absolut toppläge i Uppsala.

– Vi har länge följt utvecklingen i Uppsala, det är en mycket intressant marknad för oss. Det här är ett unikt projekt beläget i de populära Linné-kvarteren i de mest centrala delarna av Uppsala, vilket gör det idealiskt för oss ur ett utvecklingsperspektiv, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

Säljarens rådgivare har varit Newsec.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige