Image

Tobin fortsätter köpa i Uppsala

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om förvärv av fastigheterna Fjärdingen 27:5, Fjärdingen 27:6 samt Fjärdingen 29:1 i centrala Uppsala. Köpeskillingen uppgår till 225 miljoner kronor. Fastigheterna har en uthyrbar area om cirka 7 800 kvadratmeter.
Publicerad den 9 Januari 2017
Annons
Image
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

– Detta är vårt andra förvärv i Uppsala på kort tid och det är även denna gång ett toppläge som medger utveckling av bostadskvarter med mycket stor dragningskraft. Genom detta förvärv har vi nu totalt en projektportfölj omfattande cirka 15 000 kvadratmeter i centrala Uppsala, säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties.

De tre fastigheterna som ingår i förvärvet är belägna centralt i Uppsala. I dag disponeras fastigheterna av Region Uppsala som flyttar ut ur två av fastigheterna vid årsskiftet. Hyresgästerna i den tredje fastigheten har bildat en bostadsrättsförening som har så kallad hembudsrätt, vilket innebär att den inom sex månader kan förvärva fastigheten till samma villkor. Försäljningen ska också formellt godkännas av regionstyrelsen för Region Uppsala.

NAI Svefa har varit säljarens, Region Uppsala, rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige