Image

Styrelseordförande värvas till Bimobjects ledning

Karriär Bimobject stärker sin ledning genom att anställa Sven Holmgren som Senior Vice President och General Counsel.
Publicerad den 15 Oktober 2015
Sven Holmgren. Bild: Bimobject
Sven Holmgren.

Sven Holmgren är sedan tidigare styrelseordförande för Bimobject och tillträder sin nya befattning i dag, den 15 oktober. Sven Holmgren kommer att kvarstå i sin position som styrelsemedlem.

Sven Holmgren tog sin juristexamen (LLM) vid Lunds universitet 1989 och efter två års tjänstgöring arbetade han i åtta år som advokat och affärsjurist på advokatfirman Lindahl. Med start 1998 har Holmgren innehaft olika positioner inom Volitogruppen som är en privatägd svensk investmentkoncern inriktad på fastigheter, industri och luftfart.

Sedan 1998 har Holmgren verkat som Senior Vice President på Indigo Aviation och senare på Volito Aviation. Holmgren har dessutom axlat rollen som vd och koncernchef för moderbolaget Volito AB i åtta år. Utöver en lång karriär inom juridik och olika chefsbefattningar har Sven Holmgren även varit styrelseledamot i flera företag med kopplingar till Volitogruppen. Holmgren är sedan 2013 ordförande för Bimobjects styrelse.

- Sven Holmgrens gedigna bakgrund gör att han blir en stark tillgång för oss, speciellt i den expansiva fas som Bimobject befinner sig i. Vi är glada att ha en person som tror lika mycket på Bimobject som vi gör och strävar mot samma mål, säger Stefan Larsson, vd och grundare av Bimobject AB.

- Redan första gången jag fick höra Bimobjects affärsidé, var jag övertygad om dess enorma kraft och att bolaget har potential att revolutionera branschen. Jag har valt att investera både tid och pengar i detta, då jag tror så starkt på det som Bimobject erbjuder. Nu vill jag bli än mer involverad i verksamheten och helt enkelt vara med på denna spännande resa och alla de möjligheter som vi har framför oss, säger Sven Holmgren. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige