Image

Studenter belönas för uppsats

Event KTH-studenterna Viktoria Fors och Jennifer Inggårde tilldelas Newsec Student Awards för sin uppsats ”Värdering av handelsfastigheter – en undersökning av värderingsmetoder, bedömningen av dess parametrar samt problem som kan uppkomma”.
Publicerad den 17 Februari 2014
Viktoria Fors och Jennifer Inggårde fick ta emot Newsec Student Awards. Prisutdelare var Newsecs värderingschef Ulrika Lindmark och KTH-professorn Hans Lind. Bild: Newsec
Viktoria Fors och Jennifer Inggårde fick ta emot Newsec Student Awards. Prisutdelare var Newsecs värderingschef Ulrika Lindmark och KTH-professorn Hans Lind.

Priset har delats ut sedan 2009 och belönar uppsatser som visar på innovativa frågeställningar och angreppssätt samt ifrågasätter och driver fastighetsbranschen framåt.

- Uppsatsen visar på flera infallsvinklar som kan påverka värdringsmetoder och deras relation till rådande handelskontext. Ämnet är i sig aktuellt och något som flera parter inom branschen berörs av, såväl fastighetsägare som värderare. Skribenterna visar på nytänkande och ifrågasättande i sina reflektioner, vilket vi både gillar och något som branschen behöver, säger Max Barclay, jurymedlem och vd på Newsec Sweden.

Newsec Student Award är en uppsatstävling på kandidatnivå som vänder sig till studenter som läser på civilingenjörsnivå med inriktning mot samhällsbyggnad eller lantmäteri. Målet är dels att lyfta fram studenter som har det lilla extra och att skapa en närmare relation till dem som i framtiden sannolikt blir Newsecs medarbetare, samarbetspartners, kunder och konkurrenter. Dels uppmuntra och driva utvecklingen av fastighetsbranschen framåt.

- Alla studenter har olika drivkrafter i sitt uppsatsarbete – vissa drivs av egna krav medan andra drivs att möjligheten att få bra betyg som i sin tur leder till ett bra jobb. I verkligheten handlar uppsatsarbetet inte endast om bra betyg utan det är en möjlighet för studenten att visa upp sina förmågor och skapa kontakter med vad som kan vara framtida arbetsgivare. Newsec Student Award är ett viktigt pris för våra studenter då det ger studenterna en naturlig kontakt med näringslivet och arbetsgivare. Vi ser mycket positivt på denna typ av pris och ser gärna att fler företag gör liknande insatser, säger Hans Lind, professor vid Institutionen för fastigheter och byggande, KTH.

Vinnare av Newsec Student Awards utses av en jury som under detta år bestod av Max Barclay, Anna Kullendorff, Ove Nordqvist och Anna-Karin Svedén, samtliga från Newsec.
Priset delades ut i samband med KTH:s arbetsmarknadsdag, LAVA, den 13 februari 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige