Image

SSM köper sitt första hyresrättsprojekt

Transaktioner SSM köper studieförbundet Bildas fastighet vid Älvsjö station. Tanken är att utveckla 450 hyresrätter på fastigheten.
Publicerad den 29 Februari 2016

– Under drygt 40 år har fastigheten fungerat väl för oss som studieförbund och som en viktig mötesplats för idéburna organisationer. Nu är fastigheten inte längre en rörelsefastighet och det är rätt läge för oss att avyttra, säger Bildas förbundsrektor Kerstin Enlund.

Fastigheten har ett strategiskt intressant läge belägen endast 200 meter från Älvsjö station, med pendeltåg och bussar som förbinder området med hela Storstockholm.

SSM ser stor potential i att genom aktiv förvaltning och strategisk utveckling av fastigheten över tid, skapa en attraktiv värdetillväxt.

Under de senaste årtiondet har en omvandling av de centrala delarna av Älvsjö genomförts med tillkomst av både nya bostäder och ett nytt centrum. I början av 2012 påbörjade staden ett programarbete för området Älvsjö-Örby i syfte att bygga cirka 10 000 nya bostäder inom området.

Stockholms Stads syfte med programmet är att skapa en blandstad där ny bebyggelse i form av bostäder och verksamheter blandas med befintlig bebyggelse. SSM avser att inom kort tillsammans med Stockholms stad initiera en detaljplaneprocess i syfte att utveckla närmare 450 hyresrätter på fastigheten. Byggstart förväntas kunna ske under 2018.

– Projekt Herrgården är en utmärkt möjlighet att förverkliga ett stort hyresprojekt med ett strategiskt intressant läge vid Älvsjö Centrum, säger Mattias Roos, vd för SSM.

SSM:s vision är att utveckla Stockholmsregionens mest efterfrågade bostäder. Många inom vår målgrupp kan tänka sig att hyra sin bostad istället för att köpa den, därför arbetar vi sedan början av 2015 för att utöver bostadsrätter och studentbostäder också utveckla hyresrätter för morgondagens stockholmare. Vårt mål är att byggstarta 1 000 bostäder per år från och med 2018, varav 300 planeras vara hyresrätter.

SSM har i dagsläget cirka 1 287 lägenheter i produktion.

Savills var rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige