Image

Slättö var Magnolias köpare i Karlstad

Transaktioner Magnolia köpte tidigare i höst ett markområde i Karlstad för byggnation av 300 lägenheter. Bolaget hade i samma veva gjort klart med en försäljning av drygt 200 av lägenheterna. Köpare är Slättö, som nu har tillträtt projektet.
Publicerad den 17 November 2015
Slättö köper projekt av Magnolia i Karlstad. Bild: Radar arkitekter
Slättö köper projekt av Magnolia i Karlstad.

Projektet omfattar 216 lägenheter på Kanikenäsholmen i sydöstra Karlstad, 12 300 kvadratmeter BOA. Därtill kommer drygt 100 parkeringsplatser, 55 båtplatser och ett antal sjöbodar.

Det totala fastighetsvärdet vid färdigställande är cirka 360 miljoner kronor.
Projekteringsarbetet har inletts och första inflyttning sker sommaren 2017. Projektet har tagits fram i samarbete mellan Slättö och Magnolia tillsammans med Radar arkitekter och Byggbolaget i Värmland.

– Vi uppskattar Karlstad och har haft möjlighet att förvärva två projekt i mycket bra lägen. Vi ser kontinuerligt över möjligheterna att växa i orter där vi redan etablerat oss, det ger synergier och skalfördelar. Samarbetet med Magnolia har varit mycket konstruktivt och utformningen av projektet sker efter våra preferenser och ger ett attraktivt boende i anslutning till Vänern, säger Henrik Nordlöf, vice vd för Slättö Förvaltning.

Utöver dessa 216 hyresrätter uppför Magnolia Bostad även 100 bostadsrätter på Kanikenäsholmen. Det nya bostadsområdet ligger vid Karlstads gamla varv, i direkt anslutning till Vänern och med Karlstads centrum på bekvämt promenadavstånd.

– Kanikenäsholmen är ett bra exempel på hur vi arbetar inom Magnolia Bostad. Vi strävar efter att utveckla nya bostadsområden med en större andel hyresrätter och ett mindre antal bostadsrätter, något som ger oss möjlighet till god lönsamhet med ett begränsat risktagande, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige