Image

Serneke bygger fler bostäder i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal för att bygga ytterligare 80 bostäder i området Trädgårdsstaden Hestra i Borås.
Publicerad den 2 Februari 2017
Serneke bygger 80 nya bostäder i Borås. Bild: Serneke
Serneke bygger 80 nya bostäder i Borås.

Kontraktet avser byggnation av etapp tre och fyra i den framväxande stadsdelen med både lägenheter och radhus. Värdet på kontrakten uppgår till sammanlagt 130 miljoner kronor och bostäderna är fördelade på 15 radhus och 55 lägenheter. Serneke har tidigare fått uppdraget att bygga både etapp ett och två i Trädgårdsstaden med 36 respektive 47 bostäder.

Beställare är, liksom i de tidigare etapperna, Mjöbäcks Entreprenad och Cernera Fastigheter.

– Det känns väldigt tillfredsställande att vi hittat fram till ett avtal och får fortsätta att utveckla Trädgårdsstaden och Borås. Vi ser detta som ett kvitto på hur vår kompetens kommer våra kunder tillgodo när vi tidigt kan vara med och påverka slutprodukten, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– Samarbetet med Serneke har fungerat bra och vi ser fram emot att få fortsätta samarbetet för att bygga vidare på Trädgårdsstaden, säger Magnus Ivarsson, entreprenadchef på Mjöbäcks Entreprenad och projektledare för Trädgårdsstaden.

Projektering av de nya bostäderna startas omgående och preliminär byggstart är planerad till mars 2017. Till sommaren 2019 beräknas bostäderna i BRF Trädgårdsstaden 3 och 4 stå klara.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige