Image

Semrén & Månsson hämtar vd från Tengbom

Karriär Semrén & Månsson arkitektkontor rekryterar Anders Erlandsson som ny vd. Han kommer närmast från tjänsten som kontorschef på Tengbom i Göteborg.
Publicerad den 3 Februari 2015
Anders Erlandsson. Bild: Semrén & Månsson
Anders Erlandsson.

Det är med närmare 30 års samlad erfarenhet, som operativ och administrativt ledande arkitekt, Anders Erlandsson inom kort tillträder tjänsten som vd. På meritlistan står tidigare arbetsgivare som Sweco och Norconsult, och närmast i tiden rollen som kontorschef på arkitektkontoret Tengbom.

– Jag är hedrad att bli tillfrågad och ser det som en spännande utmaning. Semrén & Månsson är ett av få verkligt kvalificerade kontor som lyckats skapa god arkitektur över tid och jag är glad att få representera den gedigna kunskapen, säger Anders Erlandsson.

Vd-posten innebär ansvar för den operativa driften och fokus på personalledningsfrågor.

Tillsammans med Magnus Månsson, som fortsätter att vara aktiv i projekten, kommer Anders att stötta bolagets kontors- och studiochefer.

– Det här är en av våra viktigaste rekryteringar någonsin. Anders är en betydelsefull pusselbit i vår fortsatta utveckling, säger Magnus Månsson, koncern-vd på Semrén & Månsson.

– Rekryteringen lägger grunden för vår fortsatta utveckling och möjligheten att expandera med bibehållen kvalitet. Anders passar väl in i den fas vi är inne i och jag ser fram emot att växa vidare tillsammans, säger Magnus Månsson.

Adelina Mehra, som tidigare var vd för Semrén & Månsson, lämnade bolaget i höstas och gick till Tobin Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige