Image

SBB och K2A utvecklar bostäder i Uppsala och Västerås

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och K2A Knaust & Andersson Fastigheter fortsätter sitt samarbete och utvecklar bostadsbyggrätter i attraktiva områden i Uppsala och Västerås.
Publicerad den 2 Juli 2018

SBB och K2A har sedan tidigare ett samägt bolag för utveckling av ett äldreboende i Falun. JV-bolaget ägs till lika delar av SBB och K2A och nu utökas samarbetet med två projektfastigheter belägna i Uppsala och Västerås.

Affären innebär att SBB säljer fastigheterna till det JV-bolag som samägs av SBB och K2A. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 150 miljoner kronor. JV-bolaget tillträdde fastigheterna den 29 juni 2018. Fastigheterna är fullt uthyrda till hyresgäster inom livsmedel, gym och övrig kommersiell verksamhet.

– Vi är glada att vårt samarbete med K2A kan utökas. Det fördjupade samarbetet säkerställer produktionsresurser och genomförande. SBB fortsätter utvecklingen av projektfastigheter med en stor byggrättspotential och ett löpande kassaflöde för att skapa attraktiva bostäder, säger Krister Karlsson, vice vd och fastighetsutvecklingschef.

Fastigheterna är belägna i västra Uppsala (Flogsta 22:3) respektive i centrala Västerås (Ångpannan 12) vilket gör dem till attraktiva och viktiga delar av kommande större stadsutvecklingsprojekt. JV-bolaget skall driva detaljplanearbete för att utveckla bostadsbyggrätter och detaljplanerna för de olika områdena bedöms fastställas under 2021/2022.

– Både Västerås och Uppsala är prioriterade orter för K2A. Vi driver redan idag ett bostadsprojekt i Västerås och i och med detta förvärv så ökar vår närvaro i Västerås samtidigt som vi etablerar oss i Uppsala. Samarbetet med SBB fungerar bra och SBB:s markinnehav tillsammans med vår produktionskapacitet är en bra kombination, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige