Image

Sankt Kors storsäljer i Mjärdevi

Transaktioner Linköpings kommunala fastighetsbolag Sankt Kors säljer sin andel, värd 360 miljoner kronor, i Sanktera AB som äger Ericssons fastigheter i Mjärdevi, Linköping.
Publicerad den 28 Februari 2014

Tidigare har Sankt Kors ägt 81 procent av bolaget och Ericsson 19 procent. Nu köper Ericsson ut Sanktera och blir helägare av bolaget.

- Det handlar om samtliga Ericssons fastigheter i Mjärdevi. Det hör ihop med att de planerar ganska stora satsningar och jag ser detta som ett led i det, säger Sankt Kors vd Johan Kristiansson till Fastighetssverige.

Försäljningen av Sanktera innebär att Sankt Kors utvecklingsuppdrag i Mjärdevi Science Park nu närmar sig sin slutfas. Sedan första etableringen 1984 bidrar Sankt Kors till det regionala näringslivets utveckling genom att bygga upp och utveckla nya tillväxtmiljöer som sedan säljs vidare till andra fastighetsägare.

– Sankt Kors är en viktig aktör för att ge bra förutsättningar i utvecklingen av näringslivet i Linköping. Den här fastighetsaffären är av stor betydelse för Linköping. Affären ger också Sankt Kors ett kapitaltillskott som underlättar bolagets arbete med att utveckla företagsmiljöer för nya och växande företag säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige