Image

Sagax fyller sin största vakans

UTHYRNING Sagax har tecknat hyresavtal med G & L Beijerkoncernen avseende uthyrning av 5 700 kvadratmeter lager-, produktions- och kontorslokaler i fastigheten Horndal 1 i Lunda företagsområde. Fastigheten är i dag tomställd och utgör Sagax enskilt största vakans.
Publicerad den 31 Juli 2009

G & L Beijerkoncernen är en teknikorienterad koncern som verkar inom industriell handel med agenturer och egenutvecklade produkter. Koncernen omsatte över tre miljarder kronor under 2008. Moderbolaget G & L Beijer AB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Mid Cap.

Hyresavtalet har 13 års löptid och ett årligt hyresvärde om 5,5 miljoner kronor. Sagax kommer att genomföra en uppgradering och anpassning av lokalerna inför hyresgästens inflyttning vid årsskiftet.

Sagax förvärvade den aktuella fastigheten hösten 2007 i samband med att den dåvarande ägaren beslutade att lämna lokalerna i juni 2008.

- Trots att hyresmarknaden försvagats under det senaste året märker vi ett fortsatt intresse för våra lager- och produktionslokaler i Stockholm. Den överenskomna hyran är lägre än vi räknade med i samband med förvärvet 2007. Vi upplever dock att detta uppvägs av hyresavtalets längd och villkor i övrigt. Uthyrningen kommer att påverka Sagax förvaltningsresultat positivt från och med 2010, säger David Mindus, vd på Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige