Image

Rikshems Värmdö-affär stoppas

Transaktioner Affären mellan Rikshem och Värmdö kommun, värd 645 miljoner kronor, har stoppats av politikerna i kommunen.
Publicerad den 21 November 2016

– Vi ansåg, tillsammans med oppositionen, att det just nu inte är en god affär för kommuninvånarna och valde att inte ta upp den, säger Monica Pettersson, M, kommunstyrelsens ordförande, till Nacka Värmdö-Posten.

Initialt var politikerna överens om att sälja, men sedan började både KD, C, L och S tveka.

– Vi har tidigare varit öppna för en försäljning under ett antal förutsättningar. En var att lokalkostnaderna inte skulle bli högre än om kommunen äger lokalerna själva. Och eftersom det villkoret inte var uppfyllt ville vi stoppa försäljningen. Vi behöver värna kommunens ekonomi och är nöjda med beslutet, säger Mikael Lindström, S, till Nacka Värmdö-Posten.

Som det ser ut nu är affären helt avblåst säger Monica Pettersson till tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb
Presenteras i samarbete med

Senast från Fastighetssverige Plus

Ännu ett bostadsprojekt på grund i syd

Bolag Knappt 1,5 månader efter att ett projekt ägt av Norrterna och SBB fått se sitt bygglov upphävt stöter ytterligare ett bostadsprojekt på patrull.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY