Image

Ny vd för Mariehus

Karriär Jari Lalli har utsetts till ny vd för Mariestads kommunägda bostadsbolag Mariehus, Mariehus Fastigheter och AB Stadens Hus.
Publicerad den 25 November 2016
Jari Lalli. Bild: Mariehus
Jari Lalli.

Jari Lalli tar över posten efter Jonas Hedberg som går i pension efter att ha varit vd sedan 2002. Han kommer senast från rollen som vd för SKL Fastigheter och Service AB. Före det har han arbetat med förvaltning och utveckling av fastigheter och verksamhet i ledande befattningar på bland annat Statens Fastighetsverk.

– Jag är oerhört tacksam över att få förtroendet att tillträda tjänsten som vd för ett så välskött bolag som Mariehus. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta stärka bolaget och genom detta vara en del i att utveckla hela kommunen. Att vi dessutom får möjligheten att flytta tillbaka hem till härliga Mariestad efter 26 år i Stockholm bidrog starkt till beslutet kring tjänsten, säger Jari Lalli.

– Vi är väldigt nöjda med att vi har hittat en vd som passar så väl in i profilen som vi sökte och som i många stycken överträffar vad vi hoppades på när vi startade processen, säger Erik Ekblom, styrelseordförande.

– Det är också väldigt positivt att alla som varit inblandade i rekryteringen, hela styrelsen och personalrepresentanter, är så överens om att Jari är rätt person att utveckla Mariehus vidare, fortsätter han.

Jari Lalli tillträder tjänsten under första halvåret av 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kungsleden och Castellum utgör en bra match"

Bolag Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson berättar för Fastighetssverige varför man väljer att acceptera Castellums bud på bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY