Image
Rusta utgör cirka 85 procent av hyresvärdet i portföljen ABG Fastena köper.

ABG Fastena genomför ny affär

Transaktioner ABG Fastena köper i Mjölby, Ljungby och Mariestad.


Serneke bygger förskola i Mariestad.

Bygger förskola med unik energilösning i Mariestad

Bygg/Arkitektur Serneke och Mariestads kommun har tecknat ett entreprenadavtal för att i samverkan uppföra Kronoparkens förskola. Projektets energilösning, där solenergi och vätgas kombineras, blir den första av sitt slag i Sverige i den här typen av byggnad. Ordersumman uppgår till 65 miljoner kronor.


Mariestad.

Sjölyckan utökas med flerbostadshus

Bostäder Intresset för Mariestad som etableringsort är fortsatt stort. Mariestads kommun och Trähusstaden Sverige AB ska tillsammans utveckla bostadsprojekt för flerbostadshus i Sjölyckan.


Anna Alsborger.

Hemfosa köper i Mariestad

Transaktioner Hemfosa har förvärvat en fastighet med skolor, vård och rättsväsende i Mariestad till ett underliggande fastighetsvärde om 274 miljoner kronor. Genom förvärvet ökar Hemfosa sin närvaro i Mariestad och stärker ställningen som hyresvärd för samhällsverksamheter i kommunen.


Stefan Rånes.

Han blir ny vd för Mariehus

Bolag Stefan Rånes slutar efter sommaren som vd för Centrumbostäder i Skara. I höst börjar han som vd för Mariehus, det kommunägda bostadsföretaget i Mariestad.


HSB Nordvästra Götaland förvärvar Galeasen 1 och Strandgården 1.

HSB Nordvästra Götaland köper av Mariehus

Transaktioner HSB Nordvästra Götaland förvärvar fastigheterna Galeasen 1 och Strandgården 1 av Mariehus Fastigheter AB i Mariestad.


Han tog möjligheten att flytta hem – i förtid

Karriär Efter 26 år: Jari Lalli lämnar Stockholms fastighetsmarknad – för vd-tjänst i Mariestad. Det kommer han sakna mest i huvudstaden, och det tror han blir en utmaning på den lilla orten jämfört med Stockholm.


Ny vd för Mariehus

Karriär Jari Lalli har utsetts till ny vd för Mariestads kommunägda bostadsbolag Mariehus, Mariehus Fastigheter och AB Stadens Hus.


Kungsleden säljer allt i Vänersborg och Mariestad

Transaktioner Kungsleden avyttrar de icke strategiska kontorsfastigheterna Poppeln 7 i Vänersborg och Länsstyrelsen 1 i Mariestad samt de obebyggda fastigheterna Pilen 2-7 i Vänersborg.


Två nya skolor i Mariestad ersätter fyra gamla

Bygg/Arkitektur Mariestad gör sin största satsning på många decennier då kommunen ihop med NCC bygger två nya F-6 skolor. De nya byggnaderna för totalt 700 elever ersätter fyra grundskolor från 50- och 60-talen. Ordern är värd cirka 220 miljoner kronor.


Hemsö hyr ut i Mariestad

Uthyrning Hemsö har tecknat nytt hyresavtal med Transportstyrelsen för lokaler i fastigheten Pilen 13 i Mariestad.


Specialfastigheter säljer fängelse

Transaktioner Specialfastigheter säljer fängelset i Mariestad.


Cornerstone fortsätter renodla

Transaktioner Cornerstone säljer fyra fastigheter från Nordic Retail Fund för cirka 60 miljoner kronor. Köpare är olika lokala aktörer.