Image

NP3 i bytesaffär med Maxfastigheter

Transaktioner NP3 och Maxfastigheter genomför en bytesaffär – Maxfastigheter delbetalar genom en riktad emission till NP3.
Publicerad den 21 December 2018

NP3 Fastigheter säljer elva handelsfastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 214 miljoner kronor vilket motsvarar senaste värdering på fastigheterna.

Maxfastigheter delbetalar cirka 42 miljoner kronor av köpeskillingen med en riktad emission till NP3. NP3 kommer att äga max 8,9 procent av Maxfastigheter efter genomförd emission.

Fastigheterna ligger i Sunne, Hagfors, Karlstad, Arvika, Säffle, Torsby och Filipstad. I och med försäljningen så äger NP3 inte längre några fastigheter i dessa kommuner.

Fastigheterna omfattar 30 900 kvadratmeter, ett årligt hyresvärde om cirka 17,7 miljoner kronor, en uthyrningsgrad om 100 procent, hyresintäkter fördelade på 15 hyresavtal och 9 olika hyresgäster samt en genomsnittlig återstående löptid för hyresavtalen om 5,17 år.

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen är cirka 113,6 miljoner kronor och det underliggande fastighetsvärdet är 214,4 miljoner kronor.

NP3 köper i sin tur en fastighet från Maxfastigheter om 3 800 kvadratmeter i Sundsvall för 57 miljoner kronor. Fastigheten ligger i Birsta handelsområde och Leos lekland är hyresgäst. Det årliga hyresvärdet uppgår till 4,3 miljoner kronor och hyresdurationen uppgår till nio år. Tillträde sker under första kvartalet 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige