Image
Nivika bygger och hyr ut till Postnord.
Nivika bygger och hyr ut till Postnord. Bild: Nivika

Nivika bygger ny anläggning till Postnord i Värnamo

Uthyrning Nivika Fastigheter och Postnord har tecknat ett hyresavtal avseende ny logistikanläggning i Värnamo, avtalet är på tio år.
Publicerad den 13 Januari 2022
Annons
Image

Fastigheten ligger i anslutning till väg 27 och knutpunkten med E4:an, det så kallade Sydsvenska krysset.

Nivika kommer att uppföra en logistikanläggning på 1 900 kvadratmeter med terminal och tillhörande kontor och personalutrymmen. Lokalen kommer att hysa brev- och pakethanteringen för Värnamo med omnejd och cirka 60 brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats här. I hyresobjektet ingår en tomtyta på drygt 12 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att ha en hög miljöprestanda, energiförbrukning som uppfyller krav enligt Miljöbyggnad Silver och byggnaden förbereds för både elbilsladdare och solceller.

Byggnationen startar under det första kvartalet 2022 och anläggningen beräknas inflyttningsklar under våren 2023.
– Postnord är en viktig hyresgäst redan idag för Nivika och med den nya logistikanläggningen stärks relationen ytterligare när vi tillsammans tar fram en modern anläggning som möter framtidens krav på transporter, flexibilitet och effektivitet, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY