Image
Niclas Bergman.

Nivika köper på Asecsområdet i Jönköping

Transaktioner Nivika har förvärvat fastigheten Varbygeln 1, en kommersiell fastighet med ytor för vård, kontor och butik på Asecsområdet i Jönköping.


Nivika köper i Ulricehamn.

Nivika köper för en halv miljard i Ulricehamn

Transaktioner Nivika har förvärvat en fastighetsportfölj bestående av bostäder med kommersiella inslag i centrala Ulricehamn. Därmed breddar Nivika marknadsområdet Västkusten till att omfatta även Ulricehamn.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

Nivika bygger ny anläggning åt Hedin Bil

Uthyrning Nivika har tecknat hyresavtal med Hedin Bil AB gällande uppförande av en ny anläggning för Dacia och Renault, bredvid hyresgästens nuvarande Fordanläggning på Bredasten i Värnamo.


Niclas Bergman, vd för Nivika.

"Jag läser gärna några årsredovisningar innan läggning"

Bolag Nivikas vd Niclas Bergman har alltid många järn i elden och basar över ett transaktionsintensivt bolag som noterades på börsen så sent som i december 2021. Under Fastighetssveriges senaste event i Jönköping berättade Värnamo-sonen mer om bolagets tillväxt, varför man nyligen startade ett bostadsutvecklingsbolag och hur Nivika ska växa geografiskt framöver.


Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten.

Nivika utökar bostadsportföljen på västkusten

Transaktioner Den 1 april förvärvade Nivika Halmstad Haverdal 22:16, en fastighet med 88 hyreslägenheter i Haverdal, 15 minuter norr om Halmstad. Beståndet utgörs av tvåvåningsbyggnader, med närhet till matbutik och endast 500 meter till havet.


Nivika-grundaren Niclas Bergman.

Nivika startar bostadsutvecklingsbolag – första projektet redan igång

Bostäder Nivika har en omfattande projektportfölj med flera större byggrättsområden med möjlighet till byggnation av olika typer av boenden inom fastigheten. Flera lägen är utpräglade bostadsrätts- och/eller villaområden. Tanken är att bedriva utveckling-, genomförande- samt säljprocessen i ett separat bostadsutvecklingsbolag som ligger i Nivika-koncernen. Mikael Fritzell blir vd samt minoritetsdelägare och kommer att driva verksamheten.


Nivika förvärvar bostäder och vårdcentral om totalt 97 miljoner kronor i Växjö.

Nivika förvärvar för 97 miljoner kronor i Växjö

Transaktioner Nivika har förvärvat två fastigheter i centrala Växjö innehållande bostäder respektive en vårdcentral. Fastigheterna har ett överenskommet fastighetsvärde om 97 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda och har ett hyresvärde om drygt 5 miljoner kronor per år. Tillträde skedde den 28 februari.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County
Nivika-grundaren Niclas Bergman kommer till Fastighetsmarknadsdagen Jönköping nästa torsdag den 31 mars.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Nivikas grundare om börsutmaningar och entreprenörsdriv

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Nästa torsdag, den 31 mars, är det äntligen dags att träffa branschkollegorna igen! Då är det dags för den femte upplagan av Fastighetsmarknadsdagen Jönköping, branschens egna mötesplats i regionen. Under dagen får vi bland mycket annat lyssna till en intressant intervju med Nivikas grundare och vd Nicklas Bergman om karriären, börsutmaningar, entreprenörsdriv och fastighetsmarknaden i Småland.


Hisingstorp.

Nivika köper projekt med trygghetsboende i Jönköping

Bygg/Arkitektur Nivika har förvärvat Hisingstorp, ett nyproduktionsprojekt med hyresrätter och trygghetsboende, i Jönköping.


Niclas Bergman.

Stora värdeförändringar lyfter Nivika

Bolag Värdeförändringar om 281 miljoner kronor lyfter Nivikas kvartalsresultat till drygt sju kronor per aktie.


Nivika bygger och hyr ut till Postnord.

Nivika bygger ny anläggning till Postnord i Värnamo

Uthyrning Nivika Fastigheter och Postnord har tecknat ett hyresavtal avseende ny logistikanläggning i Värnamo, avtalet är på tio år.


Niclas Bergman.

Nivika i sju förvärv i december – växer i Småland

Transaktioner Nivika Fastigheter har i december i fem transaktioner förvärvat sju fastigheter till ett fastighetsvärde om 312 miljoner kronor, främst kommersiella fastigheter i anslutning till befintlig fastighetsportfölj.


Niclas Bergman.

Nivikas erbjudande kraftigt övertecknat – första handelsdag i dag

Bolag Nivikas noteringserbjudande blev kraftigt övertecknat och tillför bolaget 5 000 nya aktieägare.


Niclas Bergman.

Nu går Nivika till börsen

Bolag Nivika Fastigheter AB avser att notera sina B-aktier på Nasdaq Stockholm och genomför en nyemission av B-aktier om cirka 1 000 MSEK.


Ett nytt landmärke ska byggas kring Racketcentrum och RC Hotel Sports & Business i Jönköping.

Nivika bygger landmärke för idrottsskola i Jönköping

Bygg/Arkitektur Ett nytt landmärke för idrott, skola och besöksnäring ska byggas kring Racketcentrum och RC Hotel Sports & Business på Elmiaomårdet i Jönköping. En planansökan är inlämnad till Jönköpings kommun.


Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten.

Nivika förvärvar fastigheter till värde av en halv miljard

Bolag Nivika fortsätter att expandera sin bostadsportfölj och har tecknat avtal om förvärv av SantHem, ett fastighetsbestånd med bostadsfastigheter om totalt ca 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Kalmar, Höganäs och Båstad.


Niclas Bergman.

Nivika förvärvar byggrätter i Mullsjö

Transaktioner Nivika investerar i befintligt affärsområde och har tecknat avtal om förvärv av Kärleksudden i Mullsjö. Kärleksudden innefattar över 30 000 kvadratmeter sjönära råmark i Mullsjö med möjligheter att utveckla och bygga upp till 300 bostäder tillsammans med trygghetsboende och förskola.


Niclas Bergman.

Nivika växer – förvärvar på västkusten

Transaktioner Nivika Fastigheter har i fyra separata affärer förvärvat sexton fastigheter på västkusten med ett underliggande fastighetsvärde på drygt 525 miljoner kronor.


Niclas Bergman.

Nivika köper Jönköpingsbolag

Bolag Nivika har tecknat avtal om förvärv av Husgruppen Modulsystem Jönköping AB, som på ett industriellt vis tillverkar byggnadskomponenter i trä bestående av allt från mindre utfackningsväggar till kompletta lägenheter. Husgruppen, med 25 medarbetare, har sin produktion på Torsvik strax utanför Jönköping och omsätter på cirka 100 miljoner kronor per år.


Niclas Bergman.

Nivika till börsen 2022

Bolag Smålandsbolaget Nivika Fastigheter AB fastställer nya mål och påbörjar förberedelser för en börsintroduktion 2022.