Image

Newsec: Starkare tillväxt under 2017

Sverige En politiskt turbulent omvärld till trots så står sig de europeiska och amerikanska ekonomierna stabilt och Newsec förväntar sig en starkare tillväxt under 2017. Global marknadsoro har ännu inte haft någon större inverkan på den nordeuropeiska fastighetssektorn och Newsec förväntar sig fortsatt intresse från investerare under året. Räntorna är fortsatt låga och det finns en betydande mängd likviditet i systemet, skriver Newsec i sin rapport Property Outlook.
Publicerad den 8 Mars 2017
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay.

2016 och inledningen av 2017 präglades av politisk turbulens och viktiga händelser, exempelvis det franska presidentvalet, ligger fortfarande framför oss. Effekterna av Storbritanniens omröstning för att lämna EU syns redan genom att internationella aktörer har börjat titta mot andra marknader än den brittiska. Vi kan också förvänta oss att Trumps tillträde som USAs president kommer att påverka investeringsklimatet, även om det är för tidigt att säga hur, menar Newsec.

- Fastighetsmarknaden har varit på uppgång i nästan ett decennium och vi början ana slutet på den här cykeln. Trots det så är intresset från såväl nationella som internationella investerare stort och vi tror att det kommer att vara externa, snarare än branschinterna, faktorer som framkallar ett trendbrott, säger Max Barclay, vd för Newsecs rådgivning i Sverige.

Den senaste utgåvan av Nordic Property Outlook analyserar särskilt Stockholms kontorsmarknad där hyresnivåerna har slagit nya rekord. I Stockholm CBD syns nu exempel på hyresnivåer upp emot 8 000 kronor per kvadratmeter och år.

- Vi har en historiskt låg andel nyproducerad kontorsyta och ett högt tryck på att omvandla befintliga lokaler till boende. I kombination med en fortsatt växande ekonomi pressar det hyrorna uppåt och tvingar företag att tänka nytt för att hitta flexibla lösningar och nya geografiska områden, säger Max Barclay.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige