Image

Newsec köper norska Basale

Bolag Newsec har nått en överenskommelse med Obos om att köpa alla aktier i Basale. Det betyder att Basale blir en del av Newsec Asset Management från och med den 1 januari 2017.
Publicerad den 1 December 2016
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.
Björn Lindeborg.

För Newsec är detta ett strategiskt drag för att stärka positionen på den nordiska marknaden. För Basale ger det större möjligheter att växa i nya riktningar och att investera mer i kollegor och kunder.

- Trondheimbaserade Basale kan vara stolta över att ha utvecklat bolaget till vad det är idag. Basale har varit en bra investering för Obos och vi tror att vi har varit en god och stabil ägare. Newsec har fastighetsförvaltning som sin kärnverksamhet. Jag är säker på att de, tillsammans med medarbetarna i Basale, kommer att ta bolaget vidare, säger Daniel Kjørberg Siraj, vd för Obos.

- Från Newsecs sida ser vi det här som en fantastisk möjlighet att få tillgång till ett kompetent nätverk i Norge. Basale är ledaren inom sitt segment på den här marknaden med många och långsiktiga kunder, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Nordic Asset Management.

Framöver kommer Newsec erbjuda fastighetsförvaltning i Norge under namnet Newsec Basale och Hilmar Auran blir verkställande direktör för det nya bolaget.

- Jag är väldigt glad att vi ansluter oss till Newsec. Jag tycker att de representerar framtiden inom fastighetsförvaltning och ser fram emot att få tillgång till deras kunskap och gå samman med en grupp av dedikerade och kundorienterade medarbetare, säger Hilmar Auran, vd Basale.

Newsec är idag norra Europas ledande bolag inom fastighetsförvaltning och rådgivning. Med den här affären befäster Newsec ytterligare positionen som the Full Service Property House och växer från 700 till cirka 1 000 medarbetare med cirka 260 miljarder kronor under förvaltning. Varje år tecknar Newsec hyresavtal om cirka 500 000 kvadratmeter, genomför transaktioner om mer än 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av cirka 1 000 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige