Image

NCC säljer finskt projekt

TRANSAKTIONER NCC Property Development säljer den tredje delen av Tulli Business Park i Tammerfors till UBS-fonden Euroinvest Immobilien för cirka 200 miljoner kronor. De två tidigare delarna är redan sålda till samma köpare.
Publicerad den 13 Juni 2008
Annons
Image

NCC Tulli Business Park består av fyra byggnader omfattande 35 000 kvadratmeter och nästan 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsarea. När Tulli Business Park är helt klart sommaren 2009 kommer det att rymma cirka 1 000 arbetsplatser, omfattande service och 350 parkeringsplatser.

De två första etapperna har NCC redan sålt till UBS och försäljningen av etapp tre ingår i ett ramavtal med UBS som tecknades i samband med försäljningen av de första etapperna i somras. Ramavtalet innefattar även försäljningen av den återstående etappen.

Den första etappen blev klar för inflyttning i mars 2008 och etapp två beräknas vara färdigbyggd i augusti 2008. Den etapp som nu säljs ska vara färdigbyggd i december 2008 och är i dagsläget uthyrd till 87 procent. Hyresavtal är tecknade med bland andra Intrum Justitia, Logia Software Oy och NCC Rakennus Oy. NCC har uppdraget att slutföra och hyra ut Tulli Business Park.

– Intresset för lokaler i NCC Business Parks är stort. Den främsta anledningen till det är att lokalerna är utformade med fokus på medarbetarnas välbefinnande. Många företag ser detta som en konkurrensfördel vid rekrytering av framtida medarbetare, säger Tero Estovirta, NCC Property Development i Finland.

Tulli Business Park ligger i Tammerfors centrum, nära järnvägsstationen, universitetet och Tampere Hall. NCC har arbetat med utveckling av Tulli området i flera år i samarbete med Tammerfors stad och andra aktörer. Arkitekt för projektet är Helamaa & Heiskanen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige