Image

Munkedal diskuterar försäljningar igen

Bolag Hösten 2009 var Hemfosa nära att köpa nästan hela Munkedals fastighetsbestånd för 300 miljoner kronor, men kommunfullmäktige avslog till sist försäljningen.
Publicerad den 10 Augusti 2012

Nu diskuteras återigen en försäljning.

Inför onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen fick motionen från Ann-Sofie Alm (M), gruppledare, stöd av förvaltningen, skriver Bohusläningen.

En viktig skillnad, jämfört med vad som var på gång för några år sedan, är dock att det aktuella tjänstemannaförslaget endast bedömer det som lämpligt att sälja fastigheter och mark som inte används för verksamhet eller som inte har någon strategisk betydelse.

På initiativ av Rolf Berg (S) blev formuleringen att kommunstyrelsen föreslås pröva försäljning av sådana fastigheter, skriver Bohusläningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige