Image

Lundbergs skapar hyresrätter i Linköping

Bostäder Lundbergs har beslutat att bygga 374 bostäder inom kvarteret Elitseglaren 1 i Linköping.
Publicerad den 22 Mars 2016
Kvarteret Elitseglaren 1. Bild: Lundbergs
Kvarteret Elitseglaren 1.

Kvarteret är beläget i Södra Ekkällan vid Universitetssjukhuset. Ett flertal huskroppar byggs och bildar två kvarter som omsluter en innergård med underliggande garage. Husen blir mellan fyra och tio våningar höga och lägenheterna varierar i storlekar mellan ett till fem rum och kök. Dessutom uppförs sex stycken hyresradhus.

– Södra Ekkällan är ett spännande område som har vuxit snabbt. Områdets närhet till både stadskärnan och rekreationsområden gör det mycket attraktivt för boende. Dessutom ligger flera stora arbetsplatser i närheten. Dessa bostäder blir ett välkommet tillskott till vårt befintliga fastighetsbestånd i Linköping, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB L E Lundberg.

Avsikten är att de nya bostadshusen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. För projektet har Lundbergs ingått ett entreprenadavtal med NCC.

– Det känns väldigt positivt att vi att redan tidigt i planeringen fått möjligheten att vara med i den slutgiltiga utformningen av det nya projektet inom Södra Ekkällan och nu även bygga på det markområde som vi tidigare sålt till dem, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige.

Byggstart är planerad till hösten 2016 förutsatt att detaljplan och bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning i slutet av 2019. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 770 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige