Image

Landic bygger om Myndigheternas hus i Uddevalla

BYGG Landic genomför en total ombyggnad av myndigheternas hus i Uddevalla. Detta efter att fyra myndigheter förlängt sina hyresavtal med sex år.
Publicerad den 30 September 2008

De fyra myndigheterna är Skatteverket, Försäkringskassan, Kronofogden och Arbetsförmedlingen, som tillsammans hyr 10 000 kvadratmeter i fastigheten Hvidfeldt 22, Myndigheternas Hus.

När de fyra myndigheterna nu förlänger avtalet med fastighetsägaren Landic Sweden i ytterligare 6 år ska lokalerna byggas om helt och hållet.

- Myndigheternas hus i Uddevalla är ett unikt projekt för att komma närmare medborgarna, och vi är stolta över att få vara deras hyresvärd i ytterligare sex år, säger Mats Sterner, vd Landic Sweden.

Skatteverket, Försäkringskassan och Kronofogdemyndigheten kommer att fortsätta sin verksamhet i "Myndigheternas hus" under ombyggnadsperioden, medan Arbetsförmedlingen temporärt kommer omlokaliseras till andra lokaler i Uddevalla.

Bygg-Fast Projekt har varit Landics rådgivare under kontraktsutformning och programskede och kommer fortsättningsvis att ansvara för hela projekterings och genomförandeskedet.

Ombyggnationen beräknas vara klar under 2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige