Image
Kilenkrysset bygger kontor med totalt 800 arbetsplatser i Barkarbystaden.
Kilenkrysset bygger kontor med totalt 800 arbetsplatser i Barkarbystaden. Bild: Järfälla kommun

Kilenkrysset bygger 35 000 kvadratmeter kontor i Järfälla

Transaktioner Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Kilenkrysset som bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag.
Publicerad den 19 September 2018

Fastigheten ligger nära handel, service och det framtida kollektivtrafiknavet i Barkarby med pendeltåg, bussterminal, tunnelbana och regionaltågstation.
Kilenkrysset bygger kontor med totalt 800 arbetsplatser i expansiva Barkarbystaden.

– Det är en glad nyhet för hela Järfälla att Kilenkrysset väljer att investera i kontorslokaler i Barkarbystaden. Vi ser att allt fler aktörer visar intresse för Barkarbystaden, ett kvitto på platsens attraktionskraft och att den tillväxtpolitik vi för ger resultat. Nu är vår gemensamma målsättning att få till en huvudkontorsetablering här inom kort. Det skulle kunna innebära hundratals nya arbetstillfällen och ett lyft för hela det lokala näringslivet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fastigheten, Barkarby 2:2, omfattar totalt 35 000 kvadratmeter ljus BTA och kommer att byggas i två etapper. Köpe- och exploateringsavtalet avser den västra delen av fastigheten Barkarby 2:2. Exploateringen omfattar kontorsbebyggelse om 20 400 kvadratmeter ljus BTA, motsvarande 500 arbetsplatser. Samtidigt tecknar Kilenkrysset och Järfälla kommun markanvisningsavtal för den östra delen av fastigheten Barkarby 2:2 där Kilenkrysset planerar att bygga kompletterande kontorsbebyggelse om 13 400 kvadratmeter ljus BTA, motsvarande 300 arbetsplatser, och 9 000 kvadratmeter BTA parkeringsgarage.

– Vi är imponerade över tillväxttakten i Järfälla och hur stark viljan är att hitta bra och hållbara lösningar. Barkarbystaden är ett spännande område med ett fantastiskt läge, och vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen ytterligare, säger Jens Persson, vd på Kilenkrysset.

Beslutet om köpe- och exploateringsavtal togs av kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 17 september. Beslutet om markanvisningsavtal togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 september.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige