Image
JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje för bostäder, kontor och idrottsverksamhet. På bilden: Johan Strömvall, Peter Axelsson, Thomas Andersson, Pether Fredholm, Wilhelm Fredholm.
JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje för bostäder, kontor och idrottsverksamhet. På bilden: Johan Strömvall, Peter Axelsson, Thomas Andersson, Pether Fredholm, Wilhelm Fredholm. Bild: JSB

JSB köper byggrätter vid Täljehallen

Transaktioner JSB Construction AB har tecknat avtal med Täljehallen AB om förvärv av tre byggrätter i Södertälje kommun för bostäder, kontor och idrottsverksamhet.
Publicerad den 12 Januari 2022

JSB Construction Ab har köpt byggrätter i centrala Södertälje, invid Täljehallen och Södertälje Sjukhus. Förvärvet innefattar tre byggrätter för fastigheterna Rosenlund 1:32, 1:33 och 1:34.

Byggrätterna omfattar byggnation på cirka 11 400 kvadratmeter (BTA) fördelat på bostäder, kontor samt idrottsverksamhet.

Fastigheternas detaljplan har vunnit laga kraft. Projektering av området planeras att starta i februari 2022 med förväntad byggstart under fjärde kvartalet 2022.

Förvärvet ligger inom JSB:s affärsområde JSB Fastighetsutveckling:
– Vi är väldigt glada över att genomfört vårt första förvärv i Södertälje. Det har varit en bra dialog med Täljehallen under tidens gång och det känns väldigt bra att ha affären i hamn. Nu ska vi tillsammans utveckla området med kvalitativa bostäder, kontor samt idrottsverksamhet som bidrar till det nuvarande idrottsklustret. I nuläget är strategin att hitta tagare och förvaltare till färdigutvecklade fastigheter, säger Wilhelm Fredholm, affärsområdeschef på JSB Fastighetsutveckling.

Johan Strömwall, vd för Täljehallen AB och klubbdirektör för huvudägaren Södertälje Basketbollklubb, är glad över affären:
– Vi har letat efter en lämplig partner i flera år, en aktör som kan vidareutveckla vårt fina område med bostäder och hus med verksamheter som berikar och kompletterar. Jag är å våra medlemmars vägnar jätteglad att vi nu enats med JSB, och är övertygad om att projektet kommer att vara riktigt bra för både JSB, Täljehallen och Södertälje.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY