Image

Ikea bygger inte nytt i Gävle

Bygg/Arkitektur Ikea har ändrat sig i sina planer för Valbo i Gävle. I stället för att bygga nytt ska man nu utveckla det befintliga varuhuset.
Publicerad den 5 April 2013

På vilket sätt det ska utvecklas är inte klart.

– Det finns inga beslut om det. Utveckla kan vara att bygga till, men det kan lika gärna vara att flytta runt avdelningar inom det befintliga huset. Det får vi titta på, säger Sara Paulsson på Ikeas informationsavdelning, till Gefle Dagblad.

Ikea och Ikano har varit inne på att utveckla en ny handelsplats. Kommunalrådet Per Johansson (S) är besviken.

– Ja, det är klart. Vi har jobbat länge med den här frågan och tagit beslut i kommunfullmäktige. Det är naturligtvis synd att vi inte kommer vidare. Men det är ändå positivt att Ikea säger att de ska fortsätta utveckla det befintliga varuhuset, säger han till Gefle Dagblad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige