Image

IBM expanderar hos Skandia Fastigheter i Malmö

Bolag När IBM växer med ett utvecklingscenter förlägger man kontoret till Masthusen i Västra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 14 Oktober 2016
Västra Varvsgatan 19. Bild: Joakim Karlsson
Västra Varvsgatan 19.

Masthusen är en hållbarhetscertifierad stadsdel med bebyggelse som inrymmer såväl kontor som handel, service och bostäder. I den kontorsfastighet som i folkmun kallas ”Glashuset” finns i dag bolag som Anima, Evry, Telenor och även IBM, som nu står inför en stor expansion.

– I slutet av nästa år hoppas vi vara uppåt 300 medarbetare. Det är ett reellt rekryteringsbehov i dagsläget, men det behovet kan givetvis bli större eller mindre beroende på hur affären utvecklar sig. Behovet av konsulttjänster är oerhört dynamiskt och vi måste kunna växla i omfattning på ett effektivt sätt, säger Johan Forssander, vd för IBM Client Innovation Center.

– Vi har en lång och framgångsrik historia tillsammans med IBM och att vi nu får vara en del i deras fortsatta expansion är väldigt glädjande. IBM genomförde ett noggrant sökarbete innan valet föll på att expandera hos oss i Västra Hamnen. Nu ska vi tillsammans göraen jättesatsning och vem vet, den långsiktiga målsättningen kanske är ett eget IBM-hus i Västra Hamnen inom en inte alltför avlägsen framtid, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef hos Skandia Fastigheter i Malmö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige