Image

Sista detaljplanen för Masthusen antagen

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden antog på torsdagen den sista detaljplanen för kvarteret Masthusen i Västra hamnen, Malmö.
Publicerad den 16 December 2016
Parkeringsplats omvandlas till blandad stadsbebyggelse. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder
Parkeringsplats omvandlas till blandad stadsbebyggelse.

Den sista detaljplanen innebär att bilarna framför Ica Maxi får flytta in i parkeringshus och parkeringsplatsen istället omvandlas till blandad stadsbebyggelse.

Masthusen är tänkt att bli navet som ska knyta ihop de olika delarna i Västra hamnen och även länken till centrum, med gång- och cykelstråket Diagonalen som går genom kvarteret. I detaljplanen poängteras att området ska kännas levande under hela året och 24 timmar om dygnet.

Detaljplanen innehåller uppemot 350 lägenheter, lokaler för kontor, affärer eller annan service, och en förskola med plats för upp till 160 barn och med gård delvis på taket. Förskolan kommer att stå klar tidigast år 2020.

Den huvudsakliga delen av planområdet ingår i fastigheten Bilen 22, som ägs av Skandia Fastigheter. En mindre del ägs av Malmö stad.

– En lucka fylls i staden och istället för en parkeringsplats får vi ett urbant kvarter på bästa läge, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Ännu ett kvarter byggs nu vid havet i centrala Malmö, säger säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter börsnoteringen – John Mattson redo att öppna plånboken

Bolag Bolaget är beredda att investera 3,5 miljarder kronor de närmaste åren. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY