Image
Marie Thelander Dellhag.
Marie Thelander Dellhag. Bild: MKB

Hon efterträder Terje Johansson på MKB

Karriär MKB:s styrelse har nu utsett en ny vd. Marie Thelander Dellhag, för närvarande nyproduktionschef, tillträder som vd på det kommunala bostadsbolaget i Malmö den 26 februari.
Publicerad den 12 Februari 2019

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Marie Thelander Dellhag. Hon har mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla företaget med en ansvarsfull förvaltning och hög nyproduktion, säger Lars-Erik Lövdén, styrelseordförande på MKB Fastighets AB.

– MKB är ett offensivt bolag med ett tydligt och viktigt uppdrag att vara en del av bostadsförsörjningen i Malmö. Jag är både glad och stolt över att leda MKB framöver. Genom medarbetarnas kraft och engagemang kommer vi att ta vår vision – Hem för var och en – till nästa nivå, säger Marie Thelander Dellhag, tillträdande vd på MKB Fastighets AB.

Marie Thelander Dellhag arbetar sedan den 1 september 2018 som nyproduktionschef på MKB Fastighets AB. Hon har tidigare arbetat som vd och dessförinnan fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Marie Thelander Dellhag efterträder Terje Johansson som har varit MKB:s vd sedan 2013 och som nu blir koncernchef för Förvaltningen AB Framtiden i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige