Image
Caroline Arehult.
Caroline Arehult. Bild: Hemfosa

Hemfosa vinner markanvisning och startar upp flera projekt

Bolag Hemfosa har vunnit markanvisning för ett kvarter i centrala Falun och planerar där nybyggnation av cirka 15 000 kvadratmeter väl lämpade för samhällsverksamheter och offentliga kontor. Hemfosa ökar också tempot i sin projektverksamhet och startar upp tre skolprojekt; i södra Stockholm, Norrköping och Eskilstuna, med investeringar om totalt cirka 400 miljoner kronor.
Publicerad den 27 November 2019

Kvarteret Rödbro är centralt beläget i Falun med närhet till kommunikationer. Nybyggnationen av fastigheten Brorslotten utgör en del av stadsutvecklingen i Falun. Fastigheten kan komma att rymma lokaler för vård/omsorg och offentliga kontor. Den totala ytan omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.

Därutöver har Hemfosa startat upp tre skolprojekt; i södra Stockholm, Norrköping och Eskilstuna. Investeringarna uppgår till totalt cirka 400 miljoner kronor. Fastigheten i Norrköping planeras stå klar till andra halvåret 2020. Fastigheterna i södra Stockholm och Eskilstuna väntas stå klara under andra halvåret 2021. Därmed tar Hemfosas projektverksamhet ordentlig fart.

– Vi är mycket glada och stolta över att Hemfosa vunnit markanvisningen i Falun. Med Brorslotten är Hemfosa med och skapar en efterlängtad plats för viktiga samhällsverksamheter i ett fantastiskt läge i Falun. Vi är också mycket nöjda med aktiviteten inom projektverksamheten, där vi startat upp tre parallella skolprojekt i Norrköping, Eskilstuna och i södra Stockholm. Med markanvisningen i Falun tillsammans med de tre skolprojekten i startgroparna ökar vi nu tempot i Hemfosas projektverksamhet, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige