Image

Genesta köper handelsplats i Jönköping

Transaktioner Genesta har, genom sin nyetablerade fastighetsfond GNRE Core Plus, köpt en stor del av Solåsen handelplats i Jönköping. Köpet är en off market-affär med Skandia Fastigheter och omfattar sammanlagt 35 200 kvadratmeter.
Publicerad den 2 Juli 2018
David Neil. Bild: Genesta
David Neil.

Köpet berör fastigheterna Överblicken 2, 6 och 9. Bland hyresgästerna i handelsplatsen, som ligger längs motorvägen E4, finns Media Markt, XXL, Stadium, K-Rauta, Rusta och Lager 157 med flera.

– Solåsen är en etablerad handelsplats i en expansiv region. Vi är väldigt nöjda med förvärvet, säger Genestas vd David Neil.

Han poängterar att handelsparken ligger i det snabbast växande området i Jönköping.

– Det utmärkta läget och kvaliteterna i Solåsen passar perfekt in i vår investeringsstrategi. Vi tror att Solåsen tillsammans med Asecs kommer fortsätta att vara de viktigaste destinationerna för handel i Jönköping.

Solåsen är det första köpet med Genestas nya fastighetsfond, GNRE Core Plus. Fonden, som har en samlad investeringskapacitet på cirka 700 miljoner euro, hade sin första stängning i juni. Genom fonden ska Genesta investera i kontorsfastigheter i de nordiska huvudstäderna, samt logistik- och handelsfastigheter i etablerade lägen i Norden. GNRE Fund III Core Plus investerar i fastigheter med bra läge och värdeutvecklingspotential genom aktiv förvaltning.

Roschier och PWC har varit Genestas rådgivare i samband med transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige