Image

Första affären i Danmark för Sveafastigheter

Transaktioner Sveafastigheter Fond III gör sin första transaktion i Danmark genom förvärvet av en bostadsportfölj i Köpenhamn.
Publicerad den 5 Oktober 2012
Simon de Chateau. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Simon de Chateau. Foto: Eddie Ekberg.

Sveafastigheter förvärvar en portfölj bestående av 82 ägarlägenheter i Ørestad City med en total uthyrningsbar area om 7 000 kvadratmeter. Lägenheterna förvärvas från CarVal Investors för en köpeskilling om 143 miljoner kronor.
- Vi har analyserat den danska fastighetsmarknaden en längre tid och bedömer att tidpunkten för förvärv är gynnsam. Vi är glada att kunna göra Sveafastigheters första förvärv i Danmark och vi avser att vara en aktiv investerare och fastighetsägare på den danska marknaden, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

Accura var juridisk rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige