Image
Gröndal
Gröndal Bild: Folkhem

Folkhem vinner markanvisning i Gröndal

Bostäder Folkhem har genom direktanvisning tilldelats en markanvisning för bostadsrätter vid Fregattvägen i Gröndal. Projektet omfattar cirka 100 bostäder och ambitionen med projektet är att utnyttja träbyggandets många fördelar och skapa ett projekt där intrånget i värdefull naturmark kan minimeras.
Publicerad den 9 December 2022

– Vi är väldigt glada att vi fått detta förtroende från Stockholms stad och ser nu mycket fram emot att få vidareutveckla vårt förslag i samverkan med kommunen. Det är ett kvitto på att våra höga ambitioner avseende hållbarhet, innovativt byggande och arkitektur uppskattas av kommunerna, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef på Folkhem.

Folkhems förslag, framtaget med hjälp av arkitekterna FritzelPantzar, innebär att fem punkthus byggs längs med en ny väg på höjden vid Fregattvägen. Parkering samlas i ett samlat garage vilket ger möjlighet att grundlägga husen på pelare för att minska påverkan på kringliggande naturmark.

– Vårt förslag tar sin inspiration från Gröndals rika arkitektoniska historia och vår ambition är att tillföra ett nytt tidslager som kan representera det bästa i 2020-talets hållbara stadsbyggande. Det är fantastiskt fint läge i stadsdelen precis vid naturen och med utsikt över hela Stockholm, säger Felix Antman Debels, affärsutvecklare på Folkhem.

Nästa steg i processen är ett planarbete och beräknad byggstart är mellan 2027-2028.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige