Image

Flera byggprojekt på gång i Västerås

Bygg/Arkitektur Vid byggnadsnämndens sammanträde i morgon i Västerås tas beslut om bygglov för flera nya spännande byggprojekt. Bland annat planeras för nya skolor och industribyggnader.
Publicerad den 27 Januari 2016

På byggnadsnämndens möte på torsdag tas beslut om bygglov för en ny förskola, skola och 18 studentlägenheter, som planeras byggas vid Kristiansborgsskolan. Tanken är att de olika verksamheterna får varsitt våningsplan i en trevåningsbyggnad.

Hacksta verksamhetsområde kan snart få ett lyft i form av två nya lokaler. På nämnden tas beslut om bygglov för en ny industribyggnad i området. Byggnaden är ett exempel på modern industriarkitektur och både arbetsmiljö och ljusinsläpp har varit viktiga i utformingen.

En annan ny industribyggnad som planeras nära Hacksta (Långängarna), som också ses som ett modernt och attraktivt inslag i området, har redan fått bygglov på nämndens arbetsutskott.

Det ska även tas ett beslut om namnet på den nya skateanläggningen på Lögarängen. Namnet föreslås bli: Löga skejtpark.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige