Image

Engwall: December var en jättebesvikelse

Transaktioner Efter succén på Kefren-auktionen trodde Hemfosas Jens Engwall att det var ”proppen ur”. Så blev det verkligen inte. - Bankerna täppte igen, säger Jens Engwall till Fastighetssverige.
Publicerad den 5 Januari 2012
Jens Engwall. Foto: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall. Foto: Niclas Liedberg.

Hemfosa med Jens Engwall i spetsen gjorde storslam på Kefren-auktionen i höstas och köpte kåkar motsvarande halva det totala auktionsvärdet, alltså en bit över två miljarder kronor.
- Efter det tänkte jag att det skulle rulla på och gå att göra ännu fler affärer, men i stället blev det tvärstopp. Bankerna stängde igen helt och hållet, säger Jens Engwall.
Han är allt annat än nöjd med hur slutet på 2011 artade sig transaktionsmässigt.
- I novbember hade jag kunnat ta gift på att vi skulle göra 20 affärer före årsskiftet. Och så blev det bara ett par stycken. Jag är jättebesviken och tycker att bankerna är onödigt försiktiga, säger Jens Engwall.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige