Image
Interiörbild från Brf Klockarbacken. Nu går Einar Mattsson vidare med Brf Storängen.
Interiörbild från Brf Klockarbacken. Nu går Einar Mattsson vidare med Brf Storängen. Bild: Einar Mattsson

Einar Mattsson köper mark för bostäder i Huddinge

Bygg/Arkitektur Einar Mattsson har köpt kvarteret Lagret 5 från King In West AB/Däckspecialisten i Storängen i Huddinge. Fastigheten tillträddes i februari. Målet är att utveckla cirka 150 bostadsrättslägenheter på platsen.
Publicerad den 15 Mars 2019

– Vi ger vårt bidrag till den nya stadsmiljö som ska utvecklas i Storängen. Huddinge kommun har höga ambitioner och satsar på nytt gatunät, nya parker och torg, förskolor, skolor och idrottshall. Så man kan förvänta sig en stadsdel som lever dygnet runt med närhet till både det gröna och urbana värden. Totalt tillkommer cirka 3 000 bostäder i området varav vi uppför cirka 150 stycken, säger Einar Mattssons mark- och projektförvärvschef Britta Blaxhult.

Storängen kommer utvecklas i flera etapper och Lagret 5 som ligger i Storängens östra del ingår i kommande detaljplaneetapp. Däckspecialisten som idag finns i befintligt hus kvarstår som hyresgäst till 2022. Efter det flyttar de sin verksamhet till nybyggda lokaler i en annan del av Huddinge.

Einar Mattsson har tidigare utvecklat bostadsrätter i Huddinge. Senast tillsammans med Mecon Bygg där 139 lägenheter färdigställdes i bostadsrättsföreningen Klockarbacken 2017, vid områdets västra entré i närheten av Huddinge Centrum utmed Sjödalsvägen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige