Image

Commerz Real säljer 32 000 kvadratmeter i Finland

Transaktioner Commerz Real säljer kontorsfastigheten Life Science Center Keilaniemi i Esbo, Finland, till Niam. JLL har varit rådgivare till säljaren.
Publicerad den 16 December 2016
Annons
Image

Life Science Center Keilaniemi-fastigheten består av fem sammankopplade kontorshus färdigställda mellan 2004 och 2008 och har en uthyrningsbar yta och cirka 32 000 kvadratmeter. Fastigheten gynnas av ett strategiskt läge i Keilaniemi, ett av Helsingfors mest eftertraktade kontorsområden, nära den nya tunnelbanestationen i området.

Fastigheten har en uthyrningsgrad om 93 procent, med hyresgäster som det statsägda IT-servicebolaget CSC, läkemedelsföretagen Bayer Nordic och Ratiopharm, samt de globala bolagen Capgemini och Konica Minolta.

Commerz Real har ägt fastigheten sedan 2009. Avyttringen av Life Science Center Keilaniemi medför av Commerz Real sålt samtliga av sina fastigheter i Finland, då de tidigare i år sålt kontorsfastigheten Lintulahti i Helsingfors innerstad.

Köpeskillingen är konfidentiell, men enligt JLL är transaktionen den hittills största försäljningen av en enskild kontorsfastighet på den finländska fastighetsmarknaden under 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige