Image
Erik Lennhammar
Erik Lennhammar Bild: Citycon

Citycon plockar in ny nordisk utvecklingschef

Bolag Citycon värvar Erik Lennhammar till rollen som nordisk chef för utvecklingsavdelningen.
Publicerad den 6 Maj 2019

Citycon har utsett Erik Lennhammar till Chief Development Officer (CDO). Erik har en lång erfarenhet av fastighetsutveckling i Norden och kommer närmast från en roll som Senior Portfolio Manager på Nuveen Real Estate – ett av världens största investment managementbolag – där han var ansvarig för Asset management i Norden. Dessförinnan har han haft flera ledande roller inom fastighetsutveckling i Sverige, bland annat på Steen & Ström och NCC.

Som Chief Development Officer i Citycon kommer Erik att ha det övergripande ansvaret för utvecklingen av Citycons fastighetsportfölj bestående av 40 köpcentrum i Norden, centralt placerade vid knutpunkter för kollektivtrafik, nära bostäder och arbetsplatser.

Citycon projektportfölj består främst av Lippulaiva i Espoo, Finland, samt en pipeline av potentiella utvecklingsprojekt i Sverige och Norge. I Sverige är utvecklingen främst fokuserad på Liljeholmstorget Galleria och Kista Galleria.

– Vi välkomnar Erik Lennhammar till Citycon och till vår ledningsgrupp. Erik tillför en unik kombination av kunskaper och erfarenheter inom byggnation, fastighetsutveckling och förvaltning av kommersiella fastigheter.

– Citycons ambition är att skapa multifunktionella och hållbara stadsmiljöer för framtiden och med Erik stärker vi ytterligare vår kompetens inom koncept- och projektutveckling, säger Scott Ball, CEO, vd i Citycon.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige