Image
Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet.
Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet. Bild: Capman

Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet

Transaktioner Kontorsbyggnaden, belägen i stadsdelen Carlsberg i hjärtat av Köpenhamn, säljs till tyska familjeägda THI Investments.
Publicerad den 8 Augusti 2022

Fastigheten är en historisk kulturminnesmärkt röd byggnad från 1883 och kallas också för "Rød Lagerbygning". Den utvecklas av Capman och Revco och omfattar totalt 9 870 kvadratmeter. Byggnaden genomgår för närvarande en omvandling från ursprunglig användning som lager och verkstad genom 1900-talet till en modern kontorsbyggnad med bibehållet industriuttryck.

Peter Gill, partner och chef för Capman Real Estate Danmark:
– Vi är mycket nöjda med försäljningen av denna mycket attraktiva fastighet på den danska fastighetsmarknaden. Renoveringen går bra och byggnaden präglas av det ursprungliga rustika industriella uttrycket kombinerat med ett modernt utseende och funktionalitet i en unik kombination, som fångar atmosfären i hela området. Vi hade ett stort hyresgästintresse i byggnaden och tecknade nyligen ett långsiktigt hyresavtal med Boston Consulting Group.

Köpare är det tyska familjeägda THI Investments. Direktör Florian Geistmann från THI Investments är mycket glad över den här nya tillgången och säger:
– Allt kommer tillsammans med platsens arbete-leva-leka-karaktär, kvaliteten på tillgången och hyresgästen som hyr hela fastigheten från 2023. Vi ser fram emot att fortsatt samarbete med Capman och Revco.

Transaktionen är ett terminsköp och bygget kommer att fortsätta med övertagande sommaren 2023. Köpeskillingen är konfidentiell men nära en halv miljard DKK.

– Vi är oerhört glada över att se denna transaktion falla på plats. Den här fastigheten har rönt stor uppmärksamhet från internationella och nationella investerare på kontorsmarknaden, har ett fantastiskt läge i Köpenhamn och är en unik och intressant produkt, säger Christian Bro Jansen, Head of Capital Markets Denmark, CBRE, som har varit säljarens kommersiella rådgivare för transaktionen.

Säljaren har biträtts av CBRE, Accura och EY, medan köparen har biträtts av NREIM, Plesner, Deloitte och Sweco.

Transaktionen är det sjätte avslutet från Capman Nordic Real Estate II-fonden. Capman Real Estate förvaltar för närvarande över fyra miljarder EUR i fastighetstillgångar. Fastighetsteamet består av över 60 fastighetsspecialister i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige