Image
Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet.
Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet. Bild: Capman

Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet

Transaktioner Kontorsbyggnaden, belägen i stadsdelen Carlsberg i hjärtat av Köpenhamn, säljs till tyska familjeägda THI Investments.
Publicerad den 8 Augusti 2022
Annons
Image

Fastigheten är en historisk kulturminnesmärkt röd byggnad från 1883 och kallas också för "Rød Lagerbygning". Den utvecklas av Capman och Revco och omfattar totalt 9 870 kvadratmeter. Byggnaden genomgår för närvarande en omvandling från ursprunglig användning som lager och verkstad genom 1900-talet till en modern kontorsbyggnad med bibehållet industriuttryck.

Peter Gill, partner och chef för Capman Real Estate Danmark:
– Vi är mycket nöjda med försäljningen av denna mycket attraktiva fastighet på den danska fastighetsmarknaden. Renoveringen går bra och byggnaden präglas av det ursprungliga rustika industriella uttrycket kombinerat med ett modernt utseende och funktionalitet i en unik kombination, som fångar atmosfären i hela området. Vi hade ett stort hyresgästintresse i byggnaden och tecknade nyligen ett långsiktigt hyresavtal med Boston Consulting Group.

Köpare är det tyska familjeägda THI Investments. Direktör Florian Geistmann från THI Investments är mycket glad över den här nya tillgången och säger:
– Allt kommer tillsammans med platsens arbete-leva-leka-karaktär, kvaliteten på tillgången och hyresgästen som hyr hela fastigheten från 2023. Vi ser fram emot att fortsatt samarbete med Capman och Revco.

Transaktionen är ett terminsköp och bygget kommer att fortsätta med övertagande sommaren 2023. Köpeskillingen är konfidentiell men nära en halv miljard DKK.

– Vi är oerhört glada över att se denna transaktion falla på plats. Den här fastigheten har rönt stor uppmärksamhet från internationella och nationella investerare på kontorsmarknaden, har ett fantastiskt läge i Köpenhamn och är en unik och intressant produkt, säger Christian Bro Jansen, Head of Capital Markets Denmark, CBRE, som har varit säljarens kommersiella rådgivare för transaktionen.

Säljaren har biträtts av CBRE, Accura och EY, medan köparen har biträtts av NREIM, Plesner, Deloitte och Sweco.

Transaktionen är det sjätte avslutet från Capman Nordic Real Estate II-fonden. Capman Real Estate förvaltar för närvarande över fyra miljarder EUR i fastighetstillgångar. Fastighetsteamet består av över 60 fastighetsspecialister i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige