Image

Bringwell genomför sale and leaseback

TRANSAKTIONER Bringwell, Nordens ledande leverantör av egenvårdsprodukter, genomför en sale and lease back på den fastighet som ägs av dotterbolaget Biokraft AB.
Publicerad den 5 November 2008

När Bringwell i september 2008 förvärvade Biokraft för 29 miljoner kronor ingick varumärken, produktionsanläggning och likvida medel om 11,7 miljoner kronor samt en produktionsfastighet med tillhörande villa. I samband med förvärvet genomfördes en oberoende värdering av fastigheten, som värderades till 8 miljoner kronor.

Bringwell säljer nu fastigheten till marknadspris, 8 miljoner kronor, och tecknar samtidigt ett långsiktigt attraktivt hyresavtal. Avsikten att sälja fastigheten fanns med redan när affären med Biokraft genomfördes. Bakgrunden är att fastighetsägande inte är en del av Bringwells strategi, eftersom avkastningsmöjligheterna inom egenvårdsverksamheten är väsentligt högre. Genom affären frigörs således kapital som kan användas där avkastningsmöjligheterna är högre. Fastigheten överlåts via ett för ändamålet bildat aktiebolag. Köpare är ett bolag som ägs av en anställd i ett av Bringwells dotterbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige