Image

Balder bygger i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Balder investerar 400 miljoner kronor i nybyggnation av ägarlägenheter i Örestad, Köpenhamn.
Publicerad den 18 November 2013
Erik Selin Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin

Fastighets AB Balder har tecknat ett totalentreprenadavtal med Arkitektgruppen gällande byggnation av cirka 200 ägarlägenheter i Örestad Syd i Köpenhamn.

Byggnationen kommer att angränsa till Balders befintliga bestånd i Örestad. Den uthyrningsbara ytan kommer att uppgå till cirka 18 000 kvadratmeter och den totala projektkostnaden är cirka 400 miljoner kronor.

Hela projektet kommer att stå färdigt innan utgången av 2015.

- Balder äger sedan två år 75 lägenheter i Örestad. Då efterfrågan på lägenheterna varit betydligt högre än vad vi haft möjlighet att erbjuda så känns det bra att nu kunna fortsätta vår utveckling med fler lägenheter på vad vi betraktar som Örestads vackraste plats, säger Balders vd Erik Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige