Image
Bild: ÅWL Arkitekter

ÅWL får uppdrag kring Kvarnholmen

Arkitektur ÅWL Arkitekter får uppdraget att ta fram detaljplan och arkitektur för nya bostadshus för platån mitt på Kvarnholmen i Nacka kommun. Området väntas omfatta cirka 235 bostäder som ska uppföras av Kvarnholmens Utvecklings AB som drivs av JM och KF Fastigheter.
Publicerad den 26 Maj 2011
Kvarnholmen. Bild: ÅWL Arkitekter. Bild: ÅWL Arkitekter
Kvarnholmen. Bild: ÅWL Arkitekter.

- I vårt förslag har vi velat utnyttja det fina läget, med goda möjligheter till utblickar mot Svindersviken. Vi har låtit husen breda ut sig i en solfjäder längst upp på höjden och sett till att de knyts samman med omgivande bebyggelse, säger James Martin, ansvarig arkitekt, ÅWL Arkitekter.

Totalt planeras det för 235 lägenheter på platån högst upp på Kvarnholmen. Hela Kvarnholmen ska enligt planprogrammet vara klart 2025 och det planeras att byggas cirka 2 500 nya bostäder och cirka 1 000 arbetsplatser i området.

FAKTA/ ÅWL
ÅWL Arkitekter startades 1983. Idag består företaget av 60 arkitekter och ingenjörer.
Företaget har kontor i Stockholm och Norrköping, men har uppdrag över hela Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige