Image

Al-Amoudis enorma hyreskrav på Carnegie

AFFÄRER Trädgårdsgatan Properties och ägaren Mohammed Al-Amoudi menar att uppsägningen av Carnegies hyreskontrakt skickades till fel mottagare. Nu menar Al-Amoudi att Carnegie ska betala över 6 000 kronor per kvadratmeter och år – i tre år framöver.
Publicerad den 13 Maj 2009

Trädgårdsgatan Properties, som ingår i miljardären Mohammed Al-Amoudis byggkoncern Midroc Real Estate, stämde investmentbanken Carnegie i mars.

Fastighetsbolaget vill att tingsrätten ska slå fast att hyreskontraktet dem emellan inte har upphört. Carnegie är enligt fastighetsbolaget bundet att hyra fastigheten på Västra Trädgårdsgatan 15 – "Tändstickspalatset" - vid Kungsträdgården i Stockholm i ytterligare tre år eftersom uppsägningen skickades till fel part, skriver E 24.

Carnegie skickade uppsägningen till Midroc Properties som har samma box- och postnummer som Trädgårdsgatan Properties, skriver E 24.

När uppsägningen till slut kom till rätt mottagare var det för sent, enligt Trädgårdsgatan.

Carnegie skriver i sitt svar till Stockholms tingsrätt att motparten vid tidigare tillfällen agerat i namnet Midroc Real Estate och därför ska inte uppsägningen betraktas som felskickad eller för sent inkommen.

Avtalet om att Carnegie får hyra det nyklassicistiska palatset på 7 600 kvadratmeter skrevs i april 2001. Hyran är på 48 miljoner kronor per år inklusive tillägg, enligt Carnegie, ett kvadratmeterpris per år på över 6 000 kronor.

Skulle Trädgårdsgatan Properties få rätt i att kontraktet aldrig bröts, betyder det att Carnegies ägare Altor & Bure tvingas betala för lokalerna i tre år framöver, till en kostnad av totalt 144 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige