Image
Ralf Spann.
Ralf Spann. Bild: Akelius.

Akelius ökade hyresintäkterna i Q3

Bolag Akelius redovisar hyresintäkter på 127 miljoner euro (118) för det tredje kvartalet 2021. Bolaget ökade även förvaltningsresultatet under kvartalet där bolaget gjorde mest väsen av sig genom jätteförsäljningen till Heimstaden.
Publicerad den 25 Oktober 2021

– Tillväxten i hyresintäkter för jämförbara fastigheter ökade med 2,8 procent under det senaste kvartalet. Covid-19 fortsätter att påverka ränteintäkter, för tillfället till sjunkande grad. Akelius har medgivit temporära hyreslättnader, särskilt i USA och i London. Lägre vakans, köp och en engångseffekt av hyresregleringarna i Berlin påverkade hyrestillväxten positivt, kommenterar vd Ralf Spann.

Driftnettot uppgick till 72 miljoner euro (68), en ökning med 5,9 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 65 miljoner euro (59), en ökning med 10,2 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var -38 miljoner euro (-12).

Resultatet efter skatt blev -39 miljoner euro (-7). Inkluderat periodens resultat för de avvecklade fastigheterna skulle samma siffra vara 907.

Resultat per aktie hamnade på -0,01 euro (0,00).

Belåningsgraden har sjunkit till 37 procent (39) under 2021, och den förväntas sjunka ytterligare under fjärde kvartalet.

I september avtalade Akelius om att sälja samtliga lägenheter i Tyskland, Sverige och Danmark, totalt 28 776 lägenheter, till Heimstaden Bostad. Frånträde är planerat till december 2021 och försäljningspriset ligger på 9 100 miljoner euro, drygt 92,5 miljarder svenska kronor.

Akelius har för avsikt att återinvestera den större delen av försäljningslikviden i bostadsfastigheter i växande städer i Canada, USA och Storbritannien.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY