Image

Akelius erbjuder 6,8 procent i avkastning

Bolag Akelius Residentials har nu presenterat sitt prospekt kring noteringen av bolagets preferensaktier. Den effektiva årsavkastningen ligger på 6,8 procent.
Publicerad den 13 Maj 2014

Akelius ger ut 1,7 miljoner preferensaktier som noteras på First North. Den sammanlagda volymen uppgår till 510 miljoner kronor. Akelius har möjlighet att utöka erbjudandet till en total volym om 1 020 miljoner kronor.

Erbjudandet sker till en teckningskurs om 300 kronor per preferensaktie. Varje preferensaktie ger en utdelning om 20 kronor per år, där 5 kronor utbetalas varje kvartal. Årlig effektiv årsavkastning givet denna teckningskurs är 6,8 procent.

Anmälan om teckning av preferensaktier ska ske under perioden 13 maj till 22 maj 2014 för allmänheten och 13 maj till 23 maj 2014 för institutionella investerare. Preliminärt datum för offentliggörande av utfall är 26 maj och preliminär likviddag 30 maj. Beräknad första dag för handel på First North är 5 juni.

Swedbank är lead manager och joint bookrunner, Danske Bank joint bookrunner och Avanza retail distributer för erbjudandet. Gernandt & Danielsson är legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige