Image

AB Bostäder samlar verksamheten i nya Viskaholm

Bolag AB Bostäder gör som Riksbyggen och flyttar sin verksamhet till den delägda lokalen i Viskaholm i Borås.
Publicerad den 30 April 2018

Riksbyggen har sedan tidigare beslutat att flytta sin verksamhet i Borås till Viskaholm och nu är det klart att även AB Bostäder kommer att flytta in i de anrika lokalerna som just nu renoveras.

– Det blir en stor fördel för våra kunder att hitta allt vi erbjuder på ett och samma ställe, säger Bengt Engberg, vd för AB Bostäder i Borås.

Den välvda byggnaden Viskaholm, precis vid Viskans kant, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer en stor del av Borås textilhistoria. Det anrika fabrikshuset har under de senaste 100 åren fungerat som ett nav för textilindustrin och har varit arbetsplats för många tusen människor genom åren.

När den gamla fabriksfastigheten Viskaholm nu renoveras och förvandlas till toppmoderna kontorsytor blir AB Bostäder en av hyresgästerna.

– All vår administrativa personal kommer att sitta på en och samma plats. Det innebär att vi kan erbjuda högre tillgänglighet i form av större närvaro och bättre öppettider för våra kunder, säger Bengt Engberg.

Riksbyggen, Ikkab och Bengt Dahlgren har sedan tidigare presenterats som kommande hyresgäster.

- Samtidigt som fastigheten Viskaholm förbereds för dessa verksamheter diskuteras visionen för hela området Västerbro vidare, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige