Image

2 500 nya bostäder i Bagarmossen

Bostäder I dag förväntas stadsbyggnadsnämnden i Stockholm fatta beslut om att gå vidare med 2 500 nya bostäder i Bagarmossen – Skarpnäck.
Publicerad den 15 Augusti 2013
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och det är viktigt att vi håller farten uppe i bostadstadsbyggandet. Därför är jag väldigt glad över att det nya förslaget innehåller så pass många fler bostäder. Det ger bättre möjligheter att bygga stad för fler stockholmare och stärka sambandet mellan stadsdelarna, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Skarpnäck och Bagarmossen är stadsdelar med en stor potential att utvecklas till en mer sammanhängande stadsväv, med ett större tillskott av bostäder än vad som ursprungligen var tanken. Syftet med programmet är att skapa nya bostäder i ett kollektivtrafiknära läge, med bra boendemiljöer, service och skolverksamhet samt att utveckla området i linje med stadens översiktliga stadsplanering.

– I stadsbyggnadsnämnden ska vi nu ta ställning till en omarbetning av programmet som omfattar en utökning av programområdet där även Skarpa by och de centrala delarna av Bagarmossen ingår. Min ambition är att vi ska bjuda in till nytt samråd för under hösten, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige