Image
Evidens har gjort en undersökning som visar en tänkt betalningsvilja för hyresrätter i Stockholm baserat på bostadsrättsmarknaden.

Marknadshyror? Så mycket är stockholmarna villiga att betala i olika områden

Bostäder Exakta nivåer – så mycket skiljer mellan olika stadsdelar och olika kommuner.


Ted Lindqvist.

Rådgivaren: Börsen är väldigt viktig att följa

Bolag Evidens vd Ted Lindqvist reder ut vad han tror om bostadsmarknaden, kommersiella lokaler, börsen och byggandet i en intervju med Fastighetssverige. Han ger också en prognos för bostadsprisernas utveckling.


Lennart Weiss.

Ny rapport från Veidekke sågar Finansinspektionen och Riksbanken

Bostäder Veidekkes nya bostadsmarknadsrapport heter Missförstånd, överdrifter och rena felaktigheter. Rapporten analyserar och kritiserar tio centrala påståenden som Riksbanken och Finansinspektionen frekvent återkommer till i debatten om hushållens skulder.


Evidens: Bostadsbyggandet faller trots god konjunktur – även för hyresrätter

Bygg/Arkitektur Byggtakten för bostadsrätter faller med 46 procent medan byggtakten för hyresrätter faller med 26 procent, enligt Evidens.


Ny rapport: Sverige allt längre från en bostadsbubbla

Bostäder Hushållens förväntningar visar sig vara oproblematiska ur ett prisbildningsperspektiv och Sverige befinner sig därmed allt längre från spekulationsdriven bostadsbubbla. Nyligen införda amorteringskrav och andra skärpningar i kreditgivningen är orsaken till de sänkta förväntningarna. Det skriver Evidens i en färsk rapport.


Stora Bostadsdagen

De leder Stora Bostadsdagen

Stora Bostadsdagen Mia Odabas, professionell moderator med bakgrund som ekonomijournalist, leder Stora Bostadsdagen tillsammans med Evidensgruppens vd Ted Lindqvist, som agerar expertkommenator.


Här byggs det för många bostäder

Bostäder Balansen mellan efterfrågan och utbud för nyproduktionen ser väldigt olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Det visar JLL-Evidens Residential Market Index (RMI) som beskriver balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproducerade bostäder. Högst överutbud av de undersökta kommunerna finns just nu i Mölndal.


Fastighetsägarna: 25 000–35 000 färre bostäder med nya politiska förslag

Bostäder Det kommer att byggas 25 000–35 000 färre bostäder om regeringsförslag som begränsade ränteavdrag för företag, höjd skatt på fastighetsföretag och ökade kapitaltäckningskrav på banker genomförs. Det visar en ny rapport som analysföretaget Evidens tagit fram på uppdrag av Fastighetsägarna.


Lokalmarknadsdagen
Ted Lindqvist.

Göteborgs kontorsmarknad i förändring

Lokalmarknadsdagen Utifrån rapporten Efterfrågan på kontorsmarknaden berättar Evidens Ted Lindqvist om hur de nya företagsområdena, till exempel i Gårda, som skapas i Göteborg kommer att stå sig i förhållande till befintliga. Och hur CBD kommer att påverkas av de nya områdena. Och vad ligger egentligen bakom skillnaderna i hyresnivåer i Göteborg? Dessutom; så här agerar staden för att möta marknadens behov?


Karin Måwe till Evidens

Karriär Evidens rekryterar Karin Måwe, som bland annat har erfarenhet från Regeringskansliet.


Weiss: ”Modulhus för nyanlända dyrare än Turning Torso”

Sverige Att lösa det akuta bostadsproblemet för nyanlända med tillfälliga modulhus är helt fel väg att gå, menar Evidens, Sveriges Byggindustrier och Veidekke.
- Det här skulle bli de sämsta bostäderna till de högsta kostnaderna någonsin, dyrare än att bo i än Turning Torso. Politikens uppgift är att bryta samhällsstrukturer, inte att bygga nya utanförskapsområden, säger Lennart Weiss, kommersiell chef på Veidekke.


Evidens rekryterar Christofer Salmén

Karriär Evidens rekryterar Christofer Salmén, som varit investerings- och analyschef på Lantmännen Fastigheter.


Ted Lindqvist om bostadsbristen på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen februari Evidens vd Ted Lindqvist kommer till Lokalmarknadsdagen den 18 februari och talar på temat varför det byggs så få bostäder.


Evidens rekryterar från tysk fond

Karriär Evidens har genomfört en rekrytering från en av Tysklands största fastighetsfondaktörer.


De får utforma Kirunas nya stadskärna

Bygg/Arkitektur På måndagen presenterades det vinnande förslaget när det gäller Kirunas nya stadskärna.


Department of Doing i fastighetssatsning

Karriär Affärsutvecklingsbyrån Department of Doing har knutit till sig två medarbetare – varav en är Humlegårdens tidigare fastighetschef Johan Zachrisson – i ett led att utöka satsningen mot fastighetsbranschen.


Faktorerna som styr hyresnivåerna

Stockholm En studie från Stockholms läns landsting visar de fem faktorer som styr efterfrågan och hyresnivåer för kontorslokaler i Stockholmsregionen.


Forselius till konsultbolag

Karriär John Forselius var vd för Dombron medan bolaget fortfarande var en del av Vasakronan. Nu har Forselius hoppat på ett nytt uppdrag, för en konsultfirma.